Använd byggsäckar istället för container

20 maj 2020 Cecilia Olsson

Att renovera sitt hem är oftast ett ganska stort projekt som kräver planering, material, arbetskraft och budget. Ska det bli ett lyckat och hållbart resultat bör man vara noggrann och inte fuska på något område, det kan lätt ställa till besvär längre fram. 

Vad ska göras och vilka ska göra det?

När man planerar en renovering så är det viktigt att ta med allt som man vill ha gjort samt ha en tydligt budget. Man bör också räkna ut vilket material som behövs och hur mycket. Om det finns saker man kan göra själv så kan det vara ett smidigt sätt att få ner budgeten så länge det inte handlar om renoveringar som kräver fackkunskaper som man själv inte besitter. Har man tillräckligt med utrymme i budgeten så är det bekvämt att anlita proffs som gör allt jobb.

Se till att hålla undan

En renovering kan producera väldigt mycket avfall under processen, största delen blir till en början om det ska rivas ut väggar och dylikt men det kommer att fortsätta dyka upp skräp ända fram till att projektet är färdigt. Därför är det viktigt att ha en bra lösning på hur avfallet ska hanteras redan från början, det underlättar arbetet samt bidrar till en mer trivsam arbetsplats om man hela tiden kan få undan skräp.

Byggsäckar i brist på plats

Renoverar man ett hus på landet så brukar det enklaste vara att ställa upp en container på gården, men om arbetet utförs i en stad så är det sällan det finns plats för en sådan. Då är byggsäckar ett mycket bra alternativ som gör att man kan ha ordning under hela renoveringen. Byggsäckar passar även väldigt bra om det är mindre projekt det handlar om. AB Gert Falk Emballage erbjuder byggsäckar i Stockholm i varierande storlekar och kvantitet. De har även ett brett sortiment av övrigt emballage och förbrukningsmaterial som är användbart vid byggnationer och renovering.