Camping med tält eller lyxvarianten med husbilar

04 juni 2021 Mikael Barani

Äntligen är sommarvärmen här. När kvicksilvret visar över 20 grader, och ska göra det även framöver, vet man att det är allvar.

Samtidigt börjar det dra ihop sig för både skolavslutningar och början på semestern. Frågan är vad man ska hitta på i år eftersom det, likt förra året, blir lite av en specialare.

En enkel tur

Klart är i varje fall att det är högt tryck på stugorna även i år. Detta återspeglas också i bostadspriserna runtom i landet. Allting skjuter i höjden när folk hemestrar och svemestrar över sommaren. Det blir helt enkelt ett högt tryck på marknaden.

Det gäller därför att hitta sina egna lösningar på allt detta.

Vill man semestra riktigt billigt så finns det alltid äventyr att erfara i närområde där man bor. Det behöver inte vara särskilt komplicerat att ta bussen ut till kommunens yttersta gränser och vandra omkring bland grönskan som många gånger finns därute.

Vi lever trots allt i ett land där närheten till det gröna finns i anslutning till både större och mindre städer.

Har man tillgång till en husbil eller husvagn kan man förstås göra en riktigt trevlig sommarresa genom gamla Svedala. Att glida runt bland andra husbilar ute på vägarna är dessutom en upplevelse i sig – lite som att tillhöra någon sorts klubb. 

Att ha hemmet med sig gör det som sagt lite enklare att stanna till lite varstans längs vägen, oavsett om det är på en camping eller någonstans ute i obygden.

Dock kommer man som sagt långt med bara ett tält och övernattningsprylar. Vår fantastiska allemansrätt, som vi delar med våra nordiska grannländer, ger oss trots allt rätt att ansvarsfullt bruka andras mark för en kort stund.
Lämna alltid en plats i minst lika fint skick som du fann den. Allra bäst är det om det till och med är finare när du åker därifrån.