Finn lösningen till Rubiks kub med en guide på nätet

03 februari 2021 jonas olsson

Den som har gett sig på att utmana en Rubiks kub kan nog intyga att det ofta handlar om ett långsiktigt projekt. Det behöver ofta arbetas på kuben i flera dagar, veckor eller månader innan man når en lösning. Vilket det för de flesta inte ens gör. Man ger sig på utmaningen men tröttnar när det har gått orimligt lång tid och man inser att rubikskuben inte kommer att lösas. Därefter slängs den ned i en låda någonstans och städas bort för all framtid. 

Så var det däremot inte för amerikanen Patrick Ponce. Som 17-åring år 2017 slog han hastighetsrekordet i att lösa en Rubiks kub. Det nya rekordet landade till slut på helt otroliga 4,69 sekunder. Han löste alltså en kub på under fem sekunder. Hur är det överhuvudtaget möjligt? De flesta lyckas aldrig lösa en kub överhuvudtaget. I bästa fall kanske man arbetar flera veckor. Men här kommer alltså en finnig 17-åring som löser den på mindre än fem sekunder.  

 

Medfödd talang

Det är knappt man tror att det kan vara sant att kunna lösa en Rubiks kub på den rekordtiden som Ponce lyckades med. Men det är bara att googla på honom. Det finns videobevis som visar upp hans bedrift. Du kommer bli så avundsjuk och frustrerad att det du googlar på därefter antagligen lär vara “rubiks kub lösning guide”. Du kommer göra allt för att på internet hitta lösningen som gör dig till nästa världsrekordhållare.  

Nej, det är helt förståeligt att det inte är målet för vad du vill åstadkomma med din Rubiks kub. Men visst gör det en lite förbannad att en 17-åring löser kuben på vad som känns som en mirakulös, nästan fejkad tid? Det är inte ens säkert att träning kan ta en dit. Det är som en talang. Antingen har man det, eller så har man det inte.