Fönster man inte kan vara utan

22 juni 2019 jonas olsson
image

Fönster är en av husets och lägenhetens viktigaste delar. Fönster skyddar, ger ljus, skapar trivsel och ger oss flera anledningar att njuta av naturen utanför.

Idag finns det många och olika fönstertyper så man kan utan svårighet hitta någon som passar just husets utseende. Självklart ska fönstren även passa en själv.

Titta gärna på https://www.termofonster.se/ för att få lite idéer om vilka fönster som skulle sitta fint i din villa eller lägenhet. Oavsett vilken fönstermodell du väljer så måste dina fönster erbjuda bra isolering. Just den aspekten är väldigt viktig när man bor i ett hårt klimat som det svenska.

 

 

Fönster – med mer än en funktion

Fönster har mer än en funktion. Först och främst bidrar de till fastighetens utseende. Tänk dig ett strandhus med stora fönster utan några gardiner. Det är öppet, snyggt och inbjudande.

Rätt typ av fönster bidrar till en ökad komfort. Fönster som har stor isoleringsförmåga bidrar självklart även till en bättre personekonomi då de kan sänka energikostnaderna avsevärt. Fönster som isolerar gör att din räkning för uppvärmning under vintern och hösten kan sänkas betydligt.

 

Fönstermodeller för alla smaker

På jakt efter den perfekta fönstermodellen? Lugn, det finns något för alla. Produktsortimentet är så pass brett att ingen lämnas utanför. Vill du satsa på ekonomiska fönster kan du till exempel rikta blicken mot PVC-varianterna. De är lätta att underhålla och har en bevisad bra isoleringsförmåga

Har du ett anrikt hus ska du kanske satsa på träfönster för att behålla egendomens originella utseende. Överlag sparar de nyare modellerna mer energi än de gamla fönstertyperna. Men vill man hålla fast vid ett visst utseende och väljer träfönster får man räkna med lite högre energikostnader.

Det finns inget rätt och fel vid val av fönstertyp. Viktigast är att veta att det finns modeller för alla smaker och budgetar.