Fräscha upp ditt hem med ett designgolv

28 oktober 2022 Camilla Holmgren

editorial

När man ska inreda sin bostad så kan det vara svårt att bestämma sig för vad man vill ha. Enklare och roligare blir det om man väljer ett designgolv från Amtico (https://www.amtico.com/se/lvt/produktsoekning/DC357/). Just designgolv har blivit populära på senare år och det är inte svårt att förstå varför. Designgolv ger ditt hem en mycket fräsch look och gör det lite mer spektakulärt. I den här artikeln kommer vi berätta mer om designgolv, vad det är, de olika typerna som finns tillgängliga samt hur du väljer ditt nya golv.

Vad är ett designgolv?

Designgolv är en typ av golv som blir alltmer populär. Det beror på att det erbjuder många fördelar jämfört med traditionella golv. Det är till exempel mer hållbart och lättare att rengöra. Dessutom kan designgolv också användas för att skapa ett unikt utseende för ditt hem.

Designgolv

Typer av designgolv

Det finns många olika typer av designgolv på marknaden idag. Den mest populära typen är laminatgolv. Laminatgolv tillverkas genom att man binder ihop flera lager av material. Detta gör det mer hållbart än andra typer av golv och dessutom lätt att rengöra.

En annan populär typ av designgolv är vinylgolv. Vinylgolv är tillverkade av PVC och finns i många olika färger och utföranden. Vinylgolv är också lätta att rengöra och mycket hållbara.

Innan du väljer ditt designgolv

När du väljer ett designgolv är det viktigt att tänka på stilen i ditt hem. Om du till exempel har ett traditionellt hem kanske du vill välja en mer traditionell typ av golv. Om du däremot har ett modernt hem kanske du vill välja en mer modern typ av golv.

När du har bestämt dig för vilken typ av golv du vill ha är det viktigt att välja rätt färg. Färgen på ditt golv bör komplettera resten av inredningen i ditt hem. Du kanske också vill fundera på vilket mönster ditt golv ska ha. Vissa människor föredrar ett enklare utseende medan andra föredrar ett mer komplext mönster.