Frigolitskyltar fungerar bäst inomhus

30 mars 2022 patrick pettersson

editorial

Du kanske framför allt förknippar frigolit med det vadderande och skyddande materialet som man lägger i kartonger när man ska skicka någonting ömtåligt. Som man alltid måste googla på hur man egentligen ska sopsortera det. Ibland består den skyddande stoppningen till och med av små vita frigolitbitar, nästan som snöflingor, som tycks hamna överallt. Annars brukar det röra sig om rektangulära bitar längs sidorna på förpackningen, men det varierar.

Bredda nu denna trångsynta syn på frigolit. Materialet har så mycket mer potential än att bara agera tillfälliga stötskydd som slängs så fort leveransen är mottagen. Vad du kanske inte vet är att du kan tillverka väldigt fina skyltar av frigolit. Faktiskt är det ett väldigt utmärkt material för just det ändamålet. Kanske framför allt inomhus dock, eftersom frigolit inte tål fukt särskilt bra. Så det kan vara bra att googla på “Inomhus frigolitskyltar” om du är intresserad. För att vara säker.

 

Frigolitskyltar

 

Vanligt i affärer

Många som vill ta fram en skylt med text, produktmodeller eller loggor brukar därför använda sig av just frigolit. Om du tittar efter lite mer noggrant nästa gång du går i affärer, på gymmet eller i någon annan inomhuslokal kommer du att märka det. De finns på kontor, köpcentrum och fasader. Att mässmontrar består av frigolitskyltar är också väldigt vanligt. Så om du är på en mässa och är allergisk mot frigolit kan det vara en bra idé att du tar med dig din medicin.

Frigolitskyltar tillverkas i regel med hjälp av datorer. Man använder sig av datorstyrda glödtrådsskärlinjer för att skapa logga och text. En annan fördel med frigolit är att det är ett material som ganska enkelt kan målas. Med andra ord måste inte frigolitskyltar vara i den klassiska vita frigolitfärgen. Materialet har potential för väldigt mycket mer än så. Det är bara att gå loss med färg.