Full koll på ditt hem

15 november 2019 Mikael Barani
Full koll på ditt hem

Våra hem blir allt smartare i takt med att tekniken utvecklas. Även om det än så länge är i relativt blygsam skala – du ser inte några massproducerade robotbetjänter ännu – så är det ändå rätt häftigt med vad som går att åstadkomma.
Och visst är det häftigt att det är mobiltelefonen som är nyckeln till allt? Hur mycket som går att styra med denna tingest i vår hand.

Skulle du kunna åka tillbaka knappt 50 år och säga till folk att man i framtiden kommer att ha en liten pryl i handen som kan styra ens hem, frågan är om de skulle tro dig.
Eller de skulle kanske göra det, men de skulle nog låta fantasin skena över hur denna teknik är möjlig.
De skulle säkerligen undra om vi kunde transportera oss med precis som i Star Trek (serien hade trots allt premiär 1966) genom att stråla oss dit vi ville

Riktigt i paritet med den teknik Kirk och Spock använder sig av i den rultiga sci-fi-serien är vi inte än, men vänta bara!

Dock går det som sagt att redan nu åstadkomma mycket genom till exempel av-teknik. Då snackar vi inte endast om underhållning, även om det såklart är en stor del i dagens smarta hem.
Utan det går även att reglera belysning i hemmet och hålla koll på säkerhetssystem.

Det sistnämnda är ju speciellt intressant i dessa tider, då villainbrotten är en högst aktuell fråga på dagordningen. 
Att veta att ens hem är säkert är en av grundförutsättningarna för att känna sig trygg i det samhälle som man lever i. Därför är det skönt att veta att ett företag som AV/IT erbjuder helhetslösningar när det kommer till just säkerhet för ditt hem.

Dessutom är det helt kostnadsfritt att ringa och få råd och tips av företaget. Ingen vill ju köpa grisen i säcken.