Gröna växter

21 november 2019 Lily Hansen
Gröna växter

Att ha gröna växter i hemmet är både väldigt gemytligt men de bidrar också med en god luft för dig att andas in. Just de gröna växterna sprider en känsla av lugn för färgen grön gör dig avslappnad. Så gröna växter är perfekta att ha till exempel i en yogastudio där avslappning är viktig. Men även på skolor och arbetsplatser är de bra att ha då de sprider en härlig känsla men gör också människorna på platsen piggare. Växterna renar luften så att du klarar en hel dag i skolan eller på jobbet utan att bli alltför trött.

 

Användningsområden

Förutom att växter är luftrenare och sprider en härlig känsla omkring sig så har de också många andra användningsområden. Gröna växter som örter har flera läkande egenskaper som du kan ha nytta av. Både genom att äta eller att använda på kroppen. Även att ha i aromalampor är populärt. Lavendel är en klassisk växt att använda i aromalampa och den är då i rinnande form. Lavendel sprider en härlig doft som gör dig avslappnad och passar väldigt bra vid meditation. Om man vill få i sig de läkande egenskaperna genom mat så är ett tips att göra en pesto med örter som är väldigt gott att ha på pastan.

 

 

Blomsterhandel

På en blomsterhandel brukar man alltid hitta det man söker för de har en bra variation av olika växter. Förutom krukväxter så har de även snittblommor som används till att göra buketter eller andra arrangemang till bröllop och andra event. Och just snittblommor är så vackra och det går att göra så mycket kreativt med dem. Varför inte köpa hem snittblommor och prova att göra din alldeles egna bukett. På en blomsteraffär i Ronneby finns det om du bor i det området så där kan du inhandla snittblommor till din bukett.