Handla från dina lokala pizzerior

14 maj 2020 Jenny Olsson

Det är något speciellt med pizza. Hur många gånger man än har ätit det i sitt liv så tröttnar man aldrig på det. Kanske är det för att den finns i så många olika varianter med olika pålägg. Det kanske också beror på att pizza skiljer sig mycket från vår traditionella husmanskost i Sverige. Pizzan har ju sitt ursprung i Italien och det var på 70-talet som den växte sig stor i vår kultur. Det förunderliga med pizza  är att den passar för så många olika tillfällen. Vid lite festligare med ett glas vin, som söndagsmiddag med familjen eller som lunch med en kollega. Det är också gott att äta oavsett om man sitter inne en kulen kväll på hösten eller om man sitter utomhus i solen på sommaren. 

Det finns många pizzerior i Stockholm och i tider som dessa är det viktigt att man tänker på att stödja sina lokala restauranger. Även om man inte vill ge sig ut och äta på restaurangen kan man beställa mat och ta med hem. Allrahelst med pizza fungerar det utmärkt. Många pizzerior levererar också pizzorna hem till dig vilket gör det ännu mer bekvämt. 

Det som är så bra med pizza är att man kan välja råvaror efter vad man tycker om. Såväl de som gillar kött eller skaldjur som de som äter vegetarisk kost kan äta pizza. 

Något som är viktigt för en god pizza är dels hur den tillagas, att det är en bra ugn med rätt temperatur men också att degen är lagom salt. I övrigt är det också viktigt med fräscha råvaror, både för smak och konsistens. Västerorts Pizzagrossist AB förser cirka 40 procent av Stockholms pizzerior med kvalitativa råvaror, som gör att de kan servera sina kunder goda och smakrika pizzor. Hit kan man som pizzeria vända sig om man vill ha en bra och seriös grossist som kan leverera fräscha och bra råvaror.