Hur bärgar man en bil som kört ner i diket

01 februari 2023 Staffan Ehrlin

editorial

Hur bärgar man en bil som kört ner i diket?

Har du någonsin föreställt dig den mest pinsamma sak som kan hända när du kör bil? Tja, det blir inte mer pinsamt än när din bil kommer ur kurs och hamnar i ett dike! Tyvärr är detta något som händer ganska ofta – särskilt om du inte är van vid landsbygdsvägar. Oroa dig dock inte; att bärga en kraschad bil från ett dike är inte så svårt som det kan verka! Vi har sammanställt några tips om hur du kan rädda dig själv från potentiell förlägenhet och bärga ditt fordon med lätthet – läs vidare för alla detaljer!

Först och främst bör du bedöma situationen innan du gör något. Kontrollera om det finns några tecken på bränsle- eller oljeläckage, liksom eventuella skador som kan ha uppstått på bilen medan den låg i diket. Om det inte verkar finnas några större problem kan du gå vidare till nästa steg.

bärgare stenungsund

Ring en bärgare i Stenugnsund

Nästa steg är att försöka få din bil tillbaka på vägen. Leta efter föremål i närheten, t.ex. stenblock eller stora träd, som du kan använda som hävstång för att lyfta upp bilen ur diket. Om du inte har något sådant till ditt förfogande måste du ringa en bärgningsbil.

När du har bärgat din bil från diket, är det viktigt att ta in den för en fullständig inspektion så snart som möjligt. Se till att kontrollera bromsar och däck för eventuella skador som kan ha uppstått medan du satt fast i diket. Vid behov ska du byta ut eventuella skadade delar innan du fortsätter din resa.

Att hämta en kraschad bil från ett dike kan vara en det kan vara en tidskrävande och pinsam upplevelse, men om du följer dessa enkla steg kan du undvika dyra reparationer eller ytterligare pinsamheter. Kom bara ihåg att alltid bedöma situationen innan du vidtar några åtgärder, och skulle du vara minsta tveksam kring hur du ska gå tillväga så ring en bärgare iStenugnsund.