I Järfälla finns det en tandläkare för hela familjen

28 juni 2022 Lily Hansen

editorial

I en familj finns det sammanlagt en hel del tänder att borsta. De minsta barnen behöver hjälp med tandborstningen. I en stor barnfamilj kan det ta tid att hålla alla tänder rena och fina. Som vuxen är det lätt hänt att slarva med sin egen tandvård och istället fokusera på att hålla barnens tänder ordentligt borstade.

Med handen på hjärtat, hur är det med lördagsgodiset? Blir det istället godis alla dagar i veckan? Det är väldigt vanligt att det blir så även om man vet vad tandläkaren anser om det. Hur det än är så är ju sötsaker otroligt gott men som bekant inte bra för dina tänder. Även om du borstar dina tänder noggrant kan du få hål i en tand.

Lägg in ett tandläkarbesök på schemat 

Det är en hel del saker som ska in på schemat varje dag året runt. Någonting som är lätt att missa är att boka in en tid för undersökning hos en tandläkare Järfälla. Ett besök hos till exempel en frisör eller en massör känns lite trevligare för de flesta. Men det är även viktigt att se till så att dina tänder mår bra.

På en tandvårdsklinik kan du få dina tänder undersökta för att fastställa hur din tandhälsa ser ut. Om du har hål i en tand behöver den lagas om skadan inte är alltför stor. Då kan det i värsta fall vara nödvändigt att dra ut tanden i stället. 

 

Tandläkare

 

Tandlossning kan vara svårt att upptäcka 

Symtomen på tandlossning kommer långsamt och är därmed svåra att upptäcka om man själv är drabbad. Orsaken till tandlossning är tandsten och plack som bryter ner tandkött och käkben. Ett besök hos en tandläkare med jämna mellanrum gör att tillståndet snabbt kan upptäckas och åtgärdas. Du vill givetvis att dina tänder sitter kvar i munnen och inte lossnar och ramlar ur.