Inred hemmet mysigt

24 februari 2019 Matilda Sjöqvist
Inred hemmet mysigt

Det kan vara en riktig utmaning att inreda sitt hem så att det blir riktigt bra. Många vill ha en balans mellan att det ska vara avskalat och gärna i en skandinavisk stil, men samtidigt ge en känsla av att vara ombonat och mysigt. För att hitta fram till vad som passar bäst måste man prova sig fram men det finns några saker som brukar funka för att göra hemmet mysigt. Ett snabbt, enkelt och klassiskt sätt att snabbt skapa en mysig atmosfär är att tända levande ljus, gärna doftljus så att det luktar gott och ger en avslappnande känsla.

Ingenting ser mer tråkigt och sterilt ut än tomma väggar så se till att fylla dem med någon form av konst, till exempel sohu-shop.se affischer, tavlor eller kanske andra typer av väggdekorationer. Affischer är dessutom billigt att köpa in och är ett enkelt sätt att förnya i hemmet på.

Eftersom mycket tid spenderas i vardagsrummet är det värt att lägga krut på att få det mysigt där. För att det ska kännas mer ombonat är det bra att satsa på många filtar och kuddar, och förstås även levande ljus, gärna på olika höjder och inte alla samlade utan mer utspritt. Om du ofta har besök och har svårt att få plats för alla i soffan är sittpuffar ett enkelt och bekvämt alternativ till sittplatser. Något annat som också ger den perfekta mysiga stämningen är böcker, både att läsa dem och att ha dem framme som dekoration, så kallade coffee table books. Tänk utanför boxen och placera ut böckerna staplade på höjden istället för att rada upp alla i en bokhylla. Även växter gör att hemmet ser ombonat och personligt ut och de bidrar dessutom till att luften blir lite fräschare och renare samtidigt som de är riktigt dekorativa att ha framme.