Inred med designlampor från Gubi

09 juni 2019 Jenny Olsson
Inred med designlampor från Gubi

Att inreda ett hem är väldigt kul och spännande. Om man börjar i ett tomt hus eller ett tomt rum är det som att börja med ett vitt papper och sedan addera olika färger och mönster. När man inreder är det viktigt att välja saker som man tycker om och saker som man känner blir funktionella. Ett hem får ju gärna både kännas välkomnande men också uppfylla de krav man har för att få en smidig vardag. När man inreder ska man också tänka på att först och främst välja hållbara saker. I en värld där vi konsumerar allt mer är det viktig att göra det man kan för att inte bidra mer till onödig konsumtion. När man inreder med hållbara detaljer och möbler kan man få ett hem som blir hållbart för lång tid framöver. Även om man vill byta ut efter en tid så kan man sälja sakerna vidare eller ge bort dem istället för att kasta. 

Det finns många saker som är viktiga för inredningen. Både mindre och större detaljer skapar en helhet som gör att det känns personligt och välkomnande. När man väljer inredning ska man först och främst välja det man själv tycker om, framför trenderna. Annars är det lätt att man adderar saker till inredningen för att det är modernt just då och när det kommer en ny trend så vill man inte ha kvar dem eftersom man kanske inte ens gillar det till hundra procent. 

Ett viktigt inslag i hemmet är lampor. De finns flera olika slags belysning som funktionsljus, det vill säga arbetsbelysning som används när vi utför olika sysslor i huset som att städa, laga mat, läsa läxor och så vidare. Men det behövs även mysbelysning så kallad stämningsbelysning som vi kan använda när vi vill slå oss ner för att äta middag.

Hos Andlight.se hittar man många och snygga designlampor. Här säljs lampor av bra kvalitet och som kan bli ett hållbart inslag i hemmet. I sortimentet finns bland annat lampor av det danska designföretaget Gubi. Spana in deras utbud här:  https://andlight.se/shop/gubi-318c1.html