Kapsyler och andra medicintekniska produkter

22 juni 2021 Lily Hansen

Många kapsyler, lock och brickor som finns på medicintekniska produkter är tillverkade av plast. Tänk till exempel på locket till en burk vitamintabletter eller förslutningen på ett rör med huvudvärkstabletter. Man tänker oftast inte på var de där små sakerna kommer ifrån.

Det finns speciella industrier som tillverkar medicintekniska produkter i plast, och skulle du själv behöva beställa dessa produkter måste du ju veta om var tillverkaren finns. Det finns en kvalitetsskillnad mellan dessa produkter och vanliga plastprylar.

De får användas för mediciner

De plastprodukter som görs med dessa höga kvalitetskrav får lov att användas för mediciner. Så nästa gång du köper en tub eller burk på apoteket, titta noga på vilka delar som finns på den. Det är precisionstillverkade produkter från företag som är vana vid att ha en produktion i toppklass. De har stor kunskap om plaster och deras olika egenskaper, så att du får produkter som håller hög kvalitet och motsvarar marknadens krav.

Om du behöver en sådan detalj som till exempel en stängningsmekanism eller en plastbricka, kan du beställa den. Vill du ha en speciell design så kan man tillverka den med en dator och metoden CAD/CAM. Du får hjälp med utformningen och materialvalet, så att det blir rätt plast till den aktuella förpackningsdetaljen. Länktips: https://www.plastogravyr.se/produkter

Affärsmässigt lönsam tillverkning

Kanske behöver du tusentals av dessa lock, hattar eller andra plastdetaljer, och då finns det möjlighet att få dem tillverkade i stor skala, så att varje del får ett så lågt pris som möjligt och att produktionen blir rationell och lönsam.

Behöver man göra en justering är det lätt att ändra i datorn och göra förbättringar. Du kan beställa en provmängd först och se hur det funkar. Ett tättslutande lock måste vara perfekt och med hög teknologi får du precis de medicintekniska produkter som du behöver.