Lägre energiförbrukning med värmepumpar

18 maj 2019 jonas olsson
Lägre energiförbrukning med värmepumpar

Fungerade värmepumpar är något som är viktigt att ha i ditt hus – det är de som ser till att du har värme, kyla, ventilation och varmvatten till din dusch. Att installera värmepump är ett sätt att hjälpa miljön och använda lägre energiförbrukning än om du använder el.

Det är inte svårt att hitta värmepumpar i Växjö tillsammans med certifierade installatörer. Kyl Maskin i Växjö AB är en firma som installerar och reparerar värmepumpar och vitvaror. Om du behöver hjälp utanför Växjö med din installation är detta inget problem – med en snabb google sökning kan du enkelt hitta det du behöver.

 

Anställ en certifierad installatör

När det kommer till att installera värmepumpar är det ytterst viktigt att någon med erfarenhet och rätt utbildning gör jobbet. Det är inte enbart en rekommendation, utan något som krävs att en certifierad installatör gör enligt svensk lag. Detta eftersom man vid installationen drar en ledning med köldmedium som är farligt för människor.

Fördelen med att använda en installatör är dessutom att arbetet lämnas med en garanti. Att anställa en installatör redan från början betyder att du kommer att spara pengar, för om något går fel kommer det vara betydligt dyrare att fixa detta.

Olika sorter av värmepumpar för ditt hus

Det finns många olika typer av värmepumpar på marknaden idag och det kan vara svårt att veta vad du letar efter till ditt hus. Det finns frånluft, luft-vatten, luft-luft, bergvärme och jordvärme som du kan använda dig av. Fördelen med bergvärme och jordvärme är att du tar vara på naturens förnybara energi. Detta gör att du själv sparar pengar och du gör dessutom miljön en stor tjänst.

Vad som passar dig bäst beror på hur ditt hus ser ut, vilka värmekällor du har tillgång till och din budget. För att veta vad du behöver för ditt hem kan du kontakta en certifierad installatör.