Låt din katt bo på pensionat på semestern

10 juli 2019 jonas olsson
image

När du ska åka bort är det viktigt att någon ser efter din katt och tar hand om den. Det kan vara svårt att hitta kattvakt. Det smidigaste är då att boka en plats på ett kattpensionat där katten kan få bo när du är borta. Där är det någon som ser efter den varje dag och ser till att den får allt som den behöver. Det är inte bara ute på landet som du kan hitta ett semesterhem för din katt. Kattpensionat i Stockholm finns också. Så det går att hitta en lösning var du än bor.

 

Hur går det till?

Kattpensionat kan se lite olika ut men de flesta följer ändå en viss grundmall. Katten får ett eget litet rum med en kattbädd, kattlåda och leksaker. Rummen är inredda med kattens behov i åtanke. Det innebär att det finns möjlighet till att klösa, hitta gömställen men också att få hoppa upp på en utsiktsplats och få överblick. En del har också en tillhörande uteplats där den kan få utforska dofter och synintryck. Högkvalitativ mat och massor med kel och omtanke gör att din katt känner sig trygg och omhändertagen. 

De som startar kattpensionat är så klart kattälskare och drivs av kärlek till djuren. Så du kan vara säker på att din katt kommer att ha det bra när du är bortrest. Berätta för kattpensionatet vad din katt gillar så kommer de se till att din kisse får lite extra av just det.

Vart ska jag vända mig?

Det finns ett antal kattpensionat utspridda över landet. Samtliga lyder under regler som är satta av Jordbruksverket och EU-bestämmelser, vilket garanterar god djurhållning. Det enklaste är så klart att välja ett pensionat i närheten där du bor, eller på väg dit du ska resa. Kolla runt på nätet så får du en bild av vilket utbud som finns.