Låt dina sinnen hjälpa dig

01 augusti 2020 william eriksson

Hur ofta kommer du ihåg att nyttja dina sinnen som hjälpmedel? Är du låg eller på dåligt humör kan det växla enormt fort genom att du känner igen en viss doft. Dofter är ett av de starkaste sätten att påverka våra minnen och vi får ofta upp minnesbilder i samband med dofter. Slå igång din högtalare i Göteborg med en favoritlåt. Skaka loss till “I’m not that kind” eller “I love my life” och du kommer definitivt att skifta eller förstärka ditt humör. På samma sätt kan du bli deppig av att lyssna på låtar med melankoliska toner. 

 

I vilka sammanhang och hur?

När lyssnar du på musik? Är du den typen som sällan njuter av tystnaden – som alltid har musik på i lurar och andra förstärkareEller glömmer du snarare bort att lyssna till musik? I så fall har du säkerligen glömt hur du kan påverka ditt mående med musikens hjälp. Ta detta som en påminnelse. Lyssna på en favoritlåt och känn hur den påverkar dig? Är det orden eller musiken som påverkar dig starkast? Vilken typ av musik behöver du för att få igång din energi och bli pigg eller glad? Dansband, hiphop eller hardcore techno?

 

 

På vilka platser flödar din musik?

I hemmet har vi ofta högtalare till TV:n och kanske en portabel till mobilen och paddan. Var har du dina högtalare? I bilen är det självklart att högtalarna är färdigmonterade och radion ofta slår igång direkt vi startar motorn. Men återgå till hemmet. Har du musik i sovrummet, i arbetsrummet eller kanske i köket? Vad befinner du dig när du dansar loss, kanske i vardagsrummet? Eller när du har vänner över och ni dansar och gläds tillsammans? Om du har glömt dina sinnen, ta då detta som en påminnelse om att påverka dina känslor och hela ditt liv med bra musik.