Motoroptimering på schemat för helgen

26 juli 2021 patrick pettersson

Vad ska du göra i helgen då? Jo, här ser du en som ska utföra en motoroptimering! Är det en mening som ofta uttalas i din umgängeskrets? Då är du troligen en del av en ganska liten skara i landet. För troligen är det så att de flesta inte har en aning om vad motoroptimering är. Än mindre något som de har tänkt sig att utföra själva på en helt vanlig helg. Men om du vet vad det är så kanske du är den som får hjälpa andra?

Motoroptimering  är ett sätt att optimera din motor. Blev du nu helt klok och insatt i vad det är? Fortfarande inte? Då är du nog mer normal än motsatsen. För vad innebär det egentligen att optimera en motor? Och hur optimeras motorn egentligen? Du vet ju att en motors prestanda går att mäta, så långt är nog alla med. Och nu kanske du har blivit ganska nyfiken på vad en motoroptimering kan vara. Då kommer svaret snart.

 

Mindre, snabbare och yngre

Nej, rubriken handlar inte om något mirakelmedel. Den beskriver helt enkelt effekterna av en motoroptimering på en bil. För med en motoroptimering kommer din motor dra mindre drivmedel. Redan där är du kanske på väg ut genom dörren för att köpa ett eget kit! Men det kommer mer. En motoroptimering gör din motor snabbare. Kanske inte lika intressant förrän du tänker på hur mycket säkrare dina omkörningar blir.

Vad är det då som blir yngre? Är det du, efter att du numera kommer lägga mindre pengar på drivmedel och underhåll av din motor? Kanske det. Eller så är det en beskrivning för hur mycket bättre en motor mår efter en optimering, och hur mycket längre en motors livslängd kan bli. Kanske är det något för dig, eller inte. Men nu känner du till ordet motoroptimering!