Om att ta lån

11 februari 2019 Matilda Sjöqvist
Om att ta lån

Alla har olika förutsättningar för hur man sköter sin privatekonomi. Enklast är det för de som har en fast heltidsanställning där lönen rullar in vid samma tid varje månad. Att leva på det sättet gör det enkelt att få både stora banklån, billån och hyra en lägenhet. Men alla lever inte på det sättet och det av många olika anledningar. Vissa studerar länge och går långa utbildningar, andra får helt enkelt inte tag på någon heltidstjänst och andra är faktiskt nöjda med att vara timanställda eller vikarier. Oavsett hur man väljer att göra så finns det inga rätt eller fel men för en person som väljer att vara timanställd kan det tyvärr vara svårare att få lån.

Därför är det en fördel att möjligheten finns att låna pengar snabbt. Allt som händer går inte att förutse och vissa månader är svårare än andra att få ihop det. Kanske har man otur och får färre pass på sitt arbete om man är timvikarie en månad samtidigt som bilen och tvättmaskinen går sönder samtidigt. Man kan också ha otur i form av slarv där ens lön betalas ut för sent. Då kan det bli tajt med ekonomin och behovet av att låna pengar uppstår.

Med ett snabblån görs en bedömning inom ett dygn och man får flera alternativ att välja på där man kan ta det som är lämpligast för en själv. Se till att kontrollera noggrant innan hur hög ränta det är så att det är rimligt att betala tillbaka inom utsatt tid. Gör också alltid upp en betalningsplan för dig själv där du budgeterar för hur du ska betala tillbaka lånet och hur lång tid det kommer att ta. Det gör att du får bättre kontroll över din ekonomi och minskar risken för att behöva ta nya lån för att täcka skulder.