Osynlig tandreglering är ett diskret sätt att få ett jämnare leende

07 juli 2022 Cecilia Olsson

editorial

Att le är något som kan få både en själv och andra att må bättre, därför kan det också vara viktigt att man har ett leende som man är okej med att visa upp. Raka och vita tänder är något som ofta förknippas med ett vackert leende, men långt ifrån alla har det naturligt. Som tur är så går det att korrigera både sneda tänder och felbett med hjälp av tandreglering. Med tiden kan tänderna missfärgas och få en gulaktig färg, då kan det bli aktuellt att bleka sina tänder för att de ska återfå en vit färg. Med dessa åtgärder kan de vara möjligt att uppnå ett leende man stolt kan visa upp.

Tandreglering kan göras både av estetiska och praktiska skäl

En tandreglering kan alltså göras för att man ska må bättre med sitt leende rent utseendemässigt, men det finns även andra mer praktiska anledningar till att använda tandställning. Tänder som sitter på sin rätta plats är nämligen betydligt lättare att hålla rena och sköta om, jämfört med sneda tänder. Även felbett kan göra det svårare att komma åt med tandborsten samt kan leda till svårigheter att tugga.

Tandreglering

Ibland kan det dock kännas som ett jobbigt steg att skaffa tandställning. Många förknippar tandställning med den klassiska ”rälsen”, men faktum är att det kan finnas flera andra alternativ beroende på vilket fel man vill åtgärda. Till exempel så kan man göra en tandreglering med hjälp av Invisalign. Invisalign är en bra och bekväm lösning för den som inte vill ha en klassisk tandställning. Det är en osynlig bettskena som kan korrigera sneda tänder, bettfel  som korsbett eller överbett samt justera tänder som sitter för tätt. 

Experter på tandreglering i Stockholm

På Le Tandreglering hjälper de patienter runt om i Stockholm med att få de leenden de önskar sig. Hos Le Tandreglering är de experter på alla typer av tandreglering med inriktning på osynliga alternativ. De hjälper sina patienter med den metod som passar bäst utifrån önskemål och förutsättningar.