Rätt hudvård med bra produkter gör underverk för din hy

Den dagliga hudvårdsrutinen är avgörande för en vacker och välmående hy. Det kan därför vara bra att se över den så att den är så bra som möjligt och innehåller produkter som hjälper din hy att stråla. Förberedelser och hur du applicerar dina produkter har större betydelse än vad många tror och även ordningen de används har påverkan på resultatet. Här kommer därför några tips som kan hjälpa för att du ska få en optimal hudvårdsrutin. 

Värt att tänka på inför applicering av hudvårdsprodukter

Det är väldigt viktigt att rengöra sina händer noggrant innan applicering, annars kan smuts från händerna hamna i ansiktet. Det kan samlas mycket bakterier i handdukar och det är därför bra att byta dem ofta eller ta det säkra före det osäkra och använda sig av små sminkhanddukar som du kan byta varje dag. Glöm inte bort hals och dekolletaget i din hudvårdsrutin, applicera produkterna även där.

Tänk på att inte dra huden nedåt vid applicering av produkterna då det kan förstärka negativa linjer, jobba istället nedifrån och upp eller inifrån och ut. 

Använd dina hudvårdsprodukter i rätt ordning

Börja alltid med att rengöra ansiktet med en produkt som är anpassad för din hudtyp och skölj med ljummet vatten, eftersom för kallt eller varmt vatten kan göra att känsliga blodkärl spricker. För den som använder mycket smink kan det behövas två rengöringar så att alla produkter och orenheter tvättas bort. Använd sedan en toner som säkerställer att ansiktet blir helt rent samt förbereder huden för nästa steg.  

Använd bra krämer och serum

    Nästa steg är en ögonkräm som har de egenskaper du önskar (till exempel föryngrande), applicera den försiktigt runt ögonen med fingertopparna utan att trycka. För hud som behöver lite extra av någon aktiv ingrediens kan det här vara bra att använda sig av ett serum som innehåller just det. Sist men inte minst är det dags för en fuktgivande kräm som återfuktar huden. Komplettera rutinen med ansiktsmask en dag i veckan och under vinterhalvåret kan det vara bra med en ansiktsolja.

    sephora.se hittar du mycket högkvalitativa produkter till samtliga av rutinens delar, för en riktigt bra hudvård.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *