Seriös flyttfirma i Stockholm

25 oktober 2021 patrick pettersson

advertorial

En flytt kräver som regel massor av planering. Detta oavsett om man ska flytta hemifrån, flytta ihop, flytta isär, eller kanske till och med utomlands. Idag anlitar de flesta som ska flytta en flyttfirma eftersom det inte längre är särskilt dyrt och man kan använda sig av rutavdraget. Det kan vara bra att boka flyttfirman så snart man vet vilket datum flytten ska ske. Väntar man till sista minuten kan de bästa flyttfirmorna redan vara bokade och man får nöja sig med någon mindre bra. 

Innan man bokar en flyttfirma måste man bestämma sig för hur mycket hjälp man vill ha. Ska flyttfirman också packa, skruva isär möbler, och kanske även packa upp och montera? Väljer man att själv packa måste detta göras på rätt sätt med hjälp av flyttlådor, så att flytten kan ske effektivt. Det är bara större saker som inte går ner i flyttkartonger som får tas vid sidan om. De flesta flyttfirmor brukar låna ut flyttkartonger men har även nya till försäljning. 

 

 

Ta in offerter och jämför priser

När man vet hur mycket hjälp man vill ha med flytten är det dags att ta in offerter från några olika flyttfirmor. För att kunna lämna en korrekt offert behöver flyttfirman veta bostadens storlek eller hur många flyttkartonger man har, och hur långt man ska flytta. Stora och extra tunga möbler som exempelvis ett piano, gör också att det kostar extra. 

Vissa flyttfirmor erbjuder flytt till riktigt lågt pris, men de har sällan försäkringar som täcker sådant som går sönder eller skadas. Inte heller har de utbildad personal eller betalar rättvisa löner. När man anlitar en flyttfirma i Stockholm ska man välja ett företag som följer branschstandard och är certifierade. Då kan man vara säker på att man lämnar sitt bohag och kära ägodelar i händerna på en seriös flyttfirma.