Skaffa en bra hundbur

30 september 2021 patrick pettersson
image

När man är hundägare och dessutom bilägare och gillar att röra på sig kan man hamna i vissa dilemman. Vad gör vi av hunden? Att enbart stanna hemma resten av livet känns sällan som ett rimligt alternativ. Att ha en hund farande runt i bilen under färd är varken säkert eller ens tillåtet. 

Du behöver en billig hundbur. En bur som är anpassad till din bil och till din hunds storlek. En trygg plats för vovven och en trygg plats för dig att ha vovven på. Och en lugn färd för alla. 

 

Hur är en bra hundbur beskaffad?

En bra hundbur ska vara anpassad till din hunds storlek. Anledningen? Buren ska vara bekväm för hunden att ligga i men den får inte vara för stor heller. En stor bur och en liten hund blir en mycket dålig kombination vid en krock och kan skada hunden.

Naturligtvis är en bra hundbur också typgodkänd och modellen är krocktestad.  Buren ska vara tillverkad i metall även om botten kan vara av annat material. Du kan lägga in en mjuk filt för Madame Le Voff att sova gott på. Buren ska vara låsbar och ha en “nödutgång” om bakluckan skulle vara blockerad.

 

 

Hur ska en hund transporteras?

Förutom buren är det viktigaste att färden inte får vara utan raster och hunden får inte lämnas i bilen för länge. Åker ni på långfärd måste du minnas att hunden behöver rastas, sträcka på benen och dricka då och då. En lekstund gör dessutom både dig och husdjuret piggare.

Det finns hundburar för två hundar hos billiga-hundburar.se. Direktlänken här: https://billiga-hundburar.se/. Det är bra att de har en skiljevägg så att varje hund har sitt eget utrymme samtidigt som de har varandras sällskap. Kör lugnt och glöm det där med att ha bråttom. Se istället till att starta i god tid.