Sommarjobbet blev en karriär inom logistik

05 december 2022 Staffan Ehrlin

editorial

Sommarjobbet blev en karriär inom logistik

Sommarjobbet som logistiker på ett golvföretag innebar en hel del arbete med händerna. Jag körde pallar mellan lagret och produktionen, packade upp gods och ställde in det på rätt plats. Nu, 30 år senare, jobbar jag som logistikansvarig på ett företag där tredjepartslogistiken spelar en viktig roll. Jag har sett hur Sverige har utvecklats när det gäller logistik och ser nu många fördelar med att använda tredjepartslogistik.

Tredjepartslogistik har utvecklats till ett mycket vanligt sätt för Sveriges företag att hantera sin logistik och lagerhållning. Sveriges företag, oavsett storlek, kan dra nytta av den här tjänsten. Det bidrar till att minska tid och kostnader för företag genom att de kan lägga ut logistikprocesserna på entreprenad. Dessutom ökar effektiviteten och noggrannheten i leveranserna, vilket är särskilt viktigt för tidskänsliga varor. Företag som använder sig av tredjepartslogistik har bättre kontroll över lagret och kan få mer exakta uppgifter om sin affärsverksamhet när det gäller leveranstider, orderuppfyllelse, och lagernivåer.

tredjepartslogistik

Många steg framåt

På det hela taget har logistikbranschen i Sverige tagit ett stort steg framåt under de senaste 30 åren och det är definitivt till det bättre. Fördelarna med logistiktjänster från tredje part är uppenbara och fler företag borde använda sig av dem för att förbättra sin affärsverksamhet. Mitt första sommarjobb inom logistik gav mig en inblick i världen av logistik och det är jag tacksam för. Efter att ha arbetat inom denna sektor i över 30 år kan jag nu se de framsteg som har gjorts och uppskatta hur långt vi har kommit.

De senaste 30 åren har det även skett stora framsteg på miljöområdet inom logistiken. Här ligger Hillmers Logistik i framkant, kolla in deras tjänster på https://www.hillmerslogistik.se/. Användningen av just tredjepartslogistik har bidragit till att minska miljöpåverkan genom att optimera transporter och lagerhållning. Dessutom använder många företag nu grön teknik som solpaneler och LED-belysning i sina lager. Sverige är ett ledande land när det gäller hållbar logistik, och framtiden ser ljus ut för fortsatta framsteg på detta område.