Ta hjälp från duktig advokat eller jurist i Göteborg

28 januari 2022 Cecilia Olsson

editorial

Ibland kan det uppstå ett behov av juridisk hjälp i olika frågor, och det behöver absolut inte handla om att man gjort något olagligt. Det är till exempel relativt vanligt att man behöver hjälp för att komma överens vid en skilsmässa, speciellt om det finns barn med i bilden. Som förälder kan man exempelvis ha svårt att acceptera att barnet inte ska bo hemma hos en själv hela tiden, utan även ska bo hos den andra föräldern. Man kan få hjälp att komma överens genom medling, men vissa gånger kan det gå så lång att det blir en vårdnadstvist som avgörs i tingsrätten. 

Försök komma överens utan rättegång

Det allra bästa för samtliga inblandade är om man kan komma överens utan att det krävs en rättslig process. Genom att vända sig till en advokatfirma eller juristbyrå som erbjuder medling så kan man få hjälp att komma fram till ett beslut utan att tingsrätten behöver bestämma åt en.

advokat

Är det dock så att man trots medling inte kommer fram till en lösning på problemet så kan man behöva en jurist eller advokat som kan hjälpa till att föra ens talan i en rättsprocess. Det kan vara upprivande som det är att gå igenom en skilsmässa och vårdnadstvist, så att ha en juridiskt kunnig person vid sin sida kan vara till stor hjälp. 

Juridisk hjälp i Göteborg 

Är man i behov av hjälp från jurist i Göteborg så kan man vända sig till Advokatfirman Ottosson & Pakas. De har bland annat lång erfarenhet och bred kunskap inom familjerätt. Advokatfirman Ottosson & Pakas ger kvalificerad rådgivning för att förebygga problem, men erbjuder såklart även professionell hjälp om man redan hamnat i konflikt. Detta görs genom medling, för de som vill försöka lösa problemet själva, samt juridisk hjälp inför och under en rättslig process för de som inte alls kommer överens.