Tidig tur med tupplur

30 september 2019 Mikael Barani
Tidig tur med tupplur

Tidiga morgonutflykter är gravt underskattade. För den som orkar ta sig upp tidigt finns faktiskt en helt nu värld att upptäcka. Hoppar man in i bilen och drar iväg där mellan klockan fem-sex på morgonen så har man världen för sig själv en stund.

Just därför ska man få med sig familjen på en tur i gryningsljuset. Visst kommer de att protestera med sömndruckna ögon, men när de väl sitter i bilen så kommer de snart att tycka att det är ett riktigt fint äventyr. Och kör man inte bilen så går det ju faktiskt att ta en liten tupplur under färden.

Naturligtvis har du, föraren, även sett till att packa ned lite god matsäck (framför allt kaffe) innan du väckte alla andra. Resmålet i sig behöver inte ligga särskilt långt bort. Faktum är att det nog är bäst att det inte gör det eftersom alla kommer att vara sugna på den där frukosten som väntar på er.
Det räcker med att ha valt ut något fint ställe i närheten som ni inte besöker särskilt ofta, men som alla gillar. Kanske ett fint naturreservat av något slag. Det är något speciellt att vakna med resten av naturen på platser som får vara ifred från mänsklig aktivitet.

Som förare har du förstås också sett till att bilen är i toppskick.
För något som man inte vill ska hända är att få motorstopp någonstans i obygden när man väl har fått med sig familjen. Vet du att något knusslar så är det bäst att i god tid besöka en bilverkstad och få allt kollat. Till exempel på RM Bil & Motor i Limhamn i Malmö. Då vet du att du får bra service innan du ger dig av på ditt frukostäventyr.

Då kan du i godan ro hälla upp kaffet sedan, och njuta av att spendera tid med familjen i soluppgången.