Tre tunga trummisar

30 maj 2019 Mikael Barani
Tre tunga trummisar

Alla som har spelat i ett band någon gång vet att det är trummisen som är den som håller ihop musiken. Utan en taktfast batterist så blir det kaos och övriga instrument får svårt att förankra sig någonstans. På det här sättet kan man se trummisen som bandets trygga förälder, som alltid ser till att alla är där de ska vara.

Oavsett om du själv spelar trummor eller inte så kommer här tre trummisar som alla med intresse av musik, framför allt tung sådan, bör hålla reda på.
Vill du ha fler tips på trummisar, eller bara vill snacka lite trummor, så kan danska musikbutiken DanGuitar ge dig all hjälp du behöver. 
Hos dem hittar du ett stort utbud av trummor, cymbaler, trumstockar och annat. DanGuitar ser även till att din leverans når dig snabbt. Kolla bara in de positiva recensionerna på Trustpilot. 

Danny Carey – Tool
Nu när det snackas om att Tool ska släppa en ny skiva i höst, bandets första sedan 10,000 Days från 2006, passar det alldeles utmärkt att lyfta fram Danny Carey. Han har en bakgrund i jazz och har själv sagt att han använder sina fötter som om de vore händer. 
Till råga på allt så använder han sig av så kallad helig geometri i sitt spelande. Hur detta låter i praktiken tar du lättast reda på genom att lyssna på bandet i fråga.

Mike Portnoy – tidigare Dream Theater, nu många andra band
Tillsammans med gitarristen John Petrucci startade Mike Portnoy Dream Theater på College. Bandet räknas som pionjärer inom progressive metal, mycket tack vare Portnoys trumspel kombinerat med Petruccis gitarrlir. 
Mike Portnoy lämnade bandet 2010 som han var med och startade. Sedan dess har han varit involverad i flera andra konstellationer.

Tomas Haake – Meshuggah
Extremt tekniska Meshuggah har enligt många en av världens bästa trummisar i form av Tomas Haake. Han är inte bara en fantastisk batterist, utan har även skrivit många av bandets texter. Hemligheten bakom Meshuggahs sound är att bandet i grunden spelar fyrtakt, men använder sig av polyrytmik och udda markeringar.