Vad är ett kök

22 juni 2019 jonas olsson
image

Köket, den heliga graalen i hemmet! Där befinner vi oss när vi är sugna på en kopp kaffe, kanske lite allmänt umgänge, eller varför inte för att laga och avnjuta en god måltid. Disken är kanske inte alltid det roligaste att städa upp, men det är likväl en vana som vi alla är familjära med. Kort sagt, köket är hemmets hubb.

Med tanke på hur ofta vi befinner oss vid spisen eller diskbänken så ska vi också självklart trivas där. Vi lägger stor tyngd på estetiken i resten av vårt hem, så varför skulle inte inredning i köket spela lika stor roll?

 

Diskbänk eller inredning

En diskbänk kanske förknippas mest med nödvändiga måsten och den oändliga cykeln av att ta hand om disk. Men man ska inte bortse från hur mycket något vackert i hemmet kan lyfta humöret. Funktionella och snygga diskbänkar gör att köket blir trevligare att vistas i. Tack vare modern byggnadskonst så kan man idag också skräddarsy hur man vill att ens diskbänkar ska se ut. Tänk dig till exempel att en diskho ger ett intryck av fräschhet och innovativ design, istället för bara en plats avsedd för en massa smutsiga tallrikar och bestick. Eller en vattenkran som utstrålar byggnadskonst. Det är lättare att skaffa än du kanske tror.

Två typer av diskbänkar

Det finns många prisvärda produkter som lämpar sig för olika önskemål. Vare sig du är ute efter en diskbänksinsats eller heltäckande diskbänk.

En heltäckande typ är precis vad ordet antydet, en bred diskbänk med antingen en eller två diskhoar, samt långa sidor som integrerar sig in i köksbänken.

En insats-diskbänk är ofta mindre, ibland enbart en diskho med lister eller mindre breda sidor.

Dessa utgör två typiska sorters diskbänkar, med ett stort utbud av variationer inom kategorierna.

Sedan får man inte heller glömma bort att med nya produkter kommer också nya smarta lösningar, som underlättar användande och rengöring.