Varva ned i jul och låt snabbheten stanna kvar i fiberuppkopplingen

04 december 2020 Mikael Barani

Minns ni hur det var när man var liten och väntade på julafton? Den där sömnlösa natten innan den stora dagen då man låg och fantiserade om vad det var man skulle få dagen efter? 
Det var en magisk känsla som man aldrig ville skulle ta slut. Ja, eller man ville öppna sina klappar förstås, men då tog magin en ny skruv när man väl fick leka med dem.

Ta det lugnt i jul

Idag så är man kanske lite mer chill när det kommer till presenter. Dels för att vi kanske inte har samma fascination för materiella ting längre… eller? Dels också för att vi har mist en stor del av den där kapaciteten till att fånga upp livets magi.
Det är lite som att vi, när vi blir vuxna, inte riktigt får in den stationen – för att ta in en analog radio-referens. Eller i varje fall är det många av oss som inte gör det.

För när vi växer upp får vi också mer bråttom. Kanske blir kropparna långsammare, men i tanken är vi alltid på väg mot nästa grej.
Visst kan det vara positivt med snabbhet. Vem vill inte ha en internetuppkoppling med fiber liksom? Dock blir det något negativt om vi alltid hyllar ett högt tempo och att vara upptagen.
För vi vet alla vad som händer med kroppen och sinnet om vi aldrig tar det lugnt.

Kanske kan det därför vara något av en julklapp till oss själva i år – att sakta ned och ta de lite lugnare. 
Kombinera detta med ett nyårslöfte i samma anda och du har en kraftfull inledning på 2021.
Med tanke på hur oviss vår samtid ser ut just nu så är det skönt att se till att man har lite mer tid för reflektion och att känna efter vad det är man vill få ut av livet.