Ytterdörrar tillverkas i en mängd olika utföranden

16 december 2021 jonas olsson

advertorial

När det är dags för dig att köpa en ny ytterdörr är det en hel del saker som du bör tänka på. En ytterdörr ska vara både praktisk och snygg så det kan ta sin tid att välja rätt dörr. Det finns ytterdörrar både med och utan glas, det är för- och nackdelar med båda varianterna. En dörr med fönster släpper in fint ljus i hallen vilket är en fördel i en mörk hall. En nackdel är att du får mer insyn i din bostad om du har glas i din ytterdörr.

Vilken färg tycker du är snyggt på en ytterdörr? Det finns en hel del färger att välja på när du ska köpa en ytterdörr. Några exempel är Antracitgrå, Kromgrön, Renvit, Mahognybrun och Djupsvart. Visst låter det som väldigt härliga och tilltalande färger på en dörr? När det gäller ytterdörrar så är rätt färgval viktigt för att fastigheten ska se tilltalande ut. 

 

image

 

Välj rätt dörr till en liten och mörk hall

Hur ska du tänka om du ska köpa en ny ytterdörr till en hall som är liten och upplevs som mörk och dyster? När du har en liten hall kan den vara väldigt trång och då kan det vara en fördel att ha en ytterdörr som öppnas utåt. Dörren tar då inte upp plats i hallen och är inte i vägen på något vis.

Om du har en liten hall kanske det inte finns några fönster där som kan släppa in ljus. Hallen kan då vara lite mörk, och för att få in mer ljus är en ytterdörr med glas ett bra val. Du får då in vackert och uppiggande dagsljus i hallen. Därmed slipper du tända lampan för att se till så att du sätter skorna på rätt fot. Lampan behöver du givetvis tända när det är mörkt ute.