Den pålitliga gasspisen

08 juni 2019 jonas olsson
Den pålitliga gasspisen

En spis är A och O i köket. Din kompanjon i matlagningen. Men hur vet man vilken typ av spis man ska välja? Är du ute efter en långlivad maskin som lämpar sig bäst för att snabbt nå höga temperaturer och ge det lilla extra i tillredning, så är en gasspis det rätta alternativet. Gasspisen är inte bara ett bra tillskott i hemmet utan också ofta restaurangernas förstaval. Kanske drömmer du om att bli den bästa hemmakocken i kvarteret och bjuda dina vänner på nya kulinariska äventyr?  Eller så har du kanske en hektisk vardag, men vill ändå inte kompromissa när det kommer till maten.

 

Hur fungerar det då?

En spis som är gasdriven förbränner någon typ av gas, t.ex. naturgas eller gasol. Att installera en sådan är alltså inget man gör själv. Antalet spisar som använder naturgas är som störst i Stockholmsområdet. Ett alternativ som erbjuder bland annat installation och service där är Gasservice stockholm. Läs mer här: https://gasservice.nu/.

En gasdriven spis värmer upp mat fort, så de är också billigare i drift än elspisar, som kräver en hel del ström. Det finns också ett stort urval hos många återförsäljare, vare sig du letar efter något som är snällt mot plånboken eller bara är sugen på något nytt i köket

Att lyfta på telefonen och ringa upp en installatör är en barnlek.

Men det kanske inte är lika lätt att veta vilken typ av gasspis du som sagt ska välja. Speciellt om du i framtiden kanske ska flytta till en ny bostad, och inte kan vara säker på vilken typ av gas som kommer att finnas tillgänglig. Som tur är finns det spisar som klarar av gas av alla dess slag – naturgas, gasol eller stadsgas.  

Så tro inte att gasspisen är någonting som hör hemma till det förgångna. Den kanske må vara den äldsta typen av sitt slag, men används av goda skäl fortfarande idag.