En kontorsstol för bästa komfort

22 april 2019 angelica olsson
En kontorsstol för bästa komfort

Att kunna sitta bekvämt är otroligt viktigt när man befinner sig på kontoret. Ingen vill lida av ryggskador, och för att undvika att drabbas av smärtor gäller det att man sitter i en korrekt ställning under arbetsdagen. För de som tillbringar en stor mängd av sin tid på kontoret är det extra viktigt att ha en kontorsstol som är bekväm och proffsigt tillverkad för att undvika skador från för mycket stillasittande. Lyckligtvis nog finns det stolar såsom en Herman Miller kontorstol som finns där för en i vått och torrt.

Kontor

Vad är viktigt vid köp av en kontorsstol?

När man ska köpa sin nya kontorsstol är det av yttersta vikt att man är noga med sitt val. När allt kommer till kritan är detta nämligen en stol som så småningom blir använd flitigt. Man tillbringar kanske till och med flera timmar i kontorsstolen varje dag, så då vill man så klart att kvaliteten ska vara på topp. En punkt som man bör tänka på när det just är dags att införskaffa sig en ny kontorsstol – möjligtvis en Herman Miller kontorstol – är att stolen ska kunna gå att höja och sänka så att man alltid har fötterna på jorden, bokstavligt talat.

Samtidigt måste ens nya kontorsstol ha ett förträffligt stöd i ryggen så att man inte sitter alltför framåtböjd eller bakåtlutad. Sist men inte minst kan det vara bra att välja kvalitet efter hur mycket man ska komma att använda sin kontorsstol. Ifall man under en stor mängd timmar varje dag sitter på kontoret gäller det att man satsar på en riktig kvalitetsstol, och exempelvis en Herman Miller kontorstol kan då komma väl tillhands. Ta dock alltid en paus efter varje 30 minuter som går för att undvika rygg- och nackskador. Oavsett hur proffsig stolen är behöver vi variation, så att gå upp och röra sig ibland kommer att gynna en på bästa sätt.