Gasservice – Gasspisens uppsving

Är det dags att modernisera köket? En köksrenovering handlar inte bara om val av köksluckor och kakel, utan det är minst lika viktigt att fundera över vilka vitvaror man vill ha. Köket är ju trots allt hemmets hjärta och förtjänar lite extra omsorg! En av de allra viktigaste komponenterna i köket är spisen. Utan en spis blir matlagningen till en riktig utmaning. 

 

Gasspisar- Kockens val

Det finns många olika sorters spisar på marknaden idag. Elektriska spisar, induktionsspisar, gasspisar. Gasspisar har fått ett uppsving de senaste åren och allt fler väljer gas framför andra typer av spishällar.

Gasspisar ger en härlig restaurangkänsla och faktum är att många kockar föredrar gasspisar framför andra typer av spisar. Det beror på att gasspisar ger ett bättre stekresultat än elektriska spisar. De värms dessutom upp betydligt snabbare vilket underlättar i vardagen när man vill få middagen färdig så snabbt som möjligt och mätta hungriga och trötta barn. 

En annan fördel med gasspisar är att de fungerar i alla lägen. Om strömmen går fungerar inte en spis som drivs med hjälp av elektricitet, men matlagningen blir inte lidande om du har en gasspis i köket. Om ovan nämnda anledningar inte räcker och blir över, är gasspisar även bra för ekonomin eftersom de inte använder sig av någon elektricitet!

Köpa och installera gasspis

Om du är på jakt efter gasservice Stockholm kan Gasservice Stockholm vara ett alternativ. De är ett erfaret och kunnigt företag som inte bara säljer gasspisar utan också reparerar och installerar dem samt kan hjälpa till med att dra om gasledningar. 

De flesta som har gasspisar idag i Sverige bor i Stockholm där spisarna kan kopplas till stadens gasnät, men det går även att använda sig av gasoltuber vilket möjliggör för fler att ha en gasspis. En sak att tänka på om du väljer att installera en gasspis är att det finns regler för hur många gasoltuber som får förvaras i hushåll.