Kontorsstädning – en klar nödvändighet

17 juli 2019 jonas olsson
Kontorsstädning – en klar nödvändighet

Tänk dig följande situation; Du har ett affärsmöte, du är klädd i kostym och kliver in på ett Stockholmskontor. Där bemöts du av lika välklädda medarbetare som erbjuder dig en kopp kaffe för att bryta isen. So far, so good. Men när du sätter dig ner i konferenssalen märker du att det är skabbigt. Här har det inte städats på ett tag. Papperskorgen och full och på bordet syns smulor. Vad tänker du då? Vad är det här för kontor och varför är det så smutsigt? Man får direkt ett negativt intryck, ett intryck som varar genom hela mötet men även efteråt. Kontoret är företagets ansikte. Om det inte är städat kan det lätt hända att både medarbetare och besökare tänker sämre om företaget självt just på grund av de ostädade lokalerna. Därför är kontorsstädning en nödvändighet.

 

 

Kontorsstädning för stora och små lokaler

 

Kontorsstädning i Stockholm erbjuds för såväl stora som små lokaler. Priset är varierande beroende på lokalernas storlek och själva tjänsten. Det känns mer eller mindre självklart att det kommer att kosta lite mindre ifall man endast begär en veckovis dammsugning, jämfört med en städning innehållande moppning och fönstertvätt. Som företagsägare eller ekonomiansvarig ska du se till att inkludera kostnaden för kontorsstädning i firmans budget. Att beräkna vad man har råd med kan också fungera som ett bra underlag vid val av städfirma. Jämför gärna tjänstens kostnad med din budget och välj utifrån det.

 

Betalning per timme eller per uppdrag?

 

Man kan välja betalmetod när det kommer till städtjänster. Kontorsstädning kan prissättas per timme eller per uppdrag. Vilket är då mer förmånligt? Egentligen är inte skillnaden så pass stor. Det beror helt och hållet på vad kunden föredrar. Något som också spelar roll är vilken typ av tjänster inkluderas i till exempelvis ett timpris. Är det så att vissa tjänster måste betalas separat så är det smartast att välja en betalning per uppdrag.