Nya kunskaper ger nya möjligheter

25 november 2019 Mikael Barani
Nya kunskaper ger nya möjligheter

Varje dag, varje sekund, är ett tillfälle att ta nya tag i livet. Framförallt kan man alltid lära sig något nytt. 
Utöver att man tillskansar sig ny kunskap och nya färdigheter så brukar det också leda till nya möjligheter.

Årets julklapp är ju mobillådan. Så i den andan: Varför inte lägga undan mobilen ikväll och istället läsa en av alla de där böckerna som bara samlar damm i bokhyllan?
Ta till exempel den där om grundläggande täljande och snideri. En bok, en kniv och en bit trä är allt som behövs för att faktiskt lära dig en ny förmåga. Vem vet var det kan leda till?

Kanske bestämmer du dig för att sälja dina verk på en julmarknad. Bara för skojs skull sådär. När du sitter där i kylan, med en kopp kaffe i handen, och pratar med folk som förhoppningsvis vill bli kunder kanske du lär känna en ny vän? Plötsligt är du tillbaka i en miljö som du inte har vistats i sedan grundskolan: Slöjdsalen.

Ena dagen har du just lärt dig snida en soppsked och nu gör du plötsligt mer avancerade föremål med hjälp av en hyvel och andra verktyg.

Kanske inser du rentav att detta med att jobba med händerna faktiskt är något för dig och börjar med träarbeten vid sidan om. Alla kan inte bli snickare i Kungsbacka förstås, men du kanske kan börja tillverka stolar och annat.

Behöver du sedan hjälp av G.B.F. Construktion för att bygga en ny altan, ja då kan du ju följa deras arbete och lära dig hur man gör.
Du har ju redan har en viss kunskap i området genom ditt intresse för träarbete. Med andra ord kommer det att bli lättare att förstå – och snacka samma språk som – hantverkarna som jobbar på din altan.

Så varför vänta?
Börja tälja redan ikväll!